Фаворитът за нов президент на Барселона, Жоан Лапорта, направи заявка да привлече Ерлинг Хaланд. Нападателят на Борусия Дортмунд не спира да впечатлява футболна Европа и опашката от кандидати за него се увеличава.

“Хaланд? Ако трябва да направим отбора по-силен, аз съм готов да изиграя картите си”, анонсира Лапорта днес по време на поредното събитие от предизборната си кампания.

Бившият шеф на каталунците не пропусна да се изкаже и за Лионел Меси, който се е запътил към изхода на “Камп Ноу”.

“Продължавам да съм решен да убедя Лео да не напуска. Доколкото са ни възможностите, на фона на конкуренцията от страна на клубове, които се собственост на държави и могат да му плащат много повече, аз се надявам да го убедя да ни помогне да изградим новата Барса. Готов съм да се изправя срещу всеки един проблем. Привържениците на клуба могат да са убедени, че тимът отново ще бъде стабилен”, оптимист е Лапорта.

Той дори вярва, че съставът на Роналд Куман има сили да елиминира Пари Сен Жермен в ШЛ след загубата с 1:4 у дома.

“Ще отидем спокойни в Париж, за да запазим честта си. Вече сме правили такъв обрат, като тогава даже беше по-трудно. Барса е клуб с велики моменти в историята си. Знаем как да печелим. Знаем и как да губим, но запазвайки достойнството си. Това е Барса! Длъжни сме да подкрепяме отбора и да не пресъздаваме някакви апокалиптични сценарии”, каза още кандидатът за президент.