Аймерик Лапорт ще остане в Манчестър Сити през следващия сезон въпреки информациите за интерес от страна на Челси. The Evening Standard съобщи, че „сините“ са отправили оферта за испанеца, независимо от други информации, че работят върху трансфера на друг централен защитник на шампионите на Англия – излезлият от академията на лондончани Нейтан Аке.

Друг играч на „гражданите“ – Рахийм Стърлинг, е близо до преминаване на „Стамфорд Бридж“, но изглежда, че Лапорт ще остане на „Етихад“ след интервю за „RMC Sport“.

„Да, оставам този сезон. Супер щастлив съм и съм здрав. Отборът също. Остава целта ни, която е всяка година – спечелването на Шампионска лига, но ще направим всичко възможно да вдигнем купата тази година“, започна Лапорт.

Защитникът отхвърли и завръщане във френския футбол. „Засега, това не е целта. Остават ми още три години до края на договора. Щастлив съм, клубът също. Изиграх много минути миналия сезон. Аз съм централният защитник с най-много мачове. Аз съм един от примерите и съм много щастлив, че треньорът и Манчестър Сити ми иматдоверие. Така че защо да не остана тук още дълго време?“.

Миналото лято се появиха информации, че Лапорт, който пристигна в Сити от Атлетик Билбао за 57 млн. паунда през 2018, обмисля бъдещето си в клуба поради липса на достатъчно игрово време, до известна степен и заради добрата форма тогава на Джон Стоунс и Рубен Диаш, но испанецът се пребори отново за място в плановете на мениджъра Пеп Гуардиола и бе с принос за титлата на „гражданите“ миналия сезон.