Евентуалният нов мениджър на Евертън Франк Лампард, за когото медиите в Англия очакват да бъде назначен начело на мърсисайдци всеки момент, вече е провел конкретни разговори за това какво очаква от ръководството на тима и има желание “карамелите” да свършат на трансферния пазар в последните му часове. 

Клубът от Ливърпул е свърсван изключително настойчиво с Деле Али от Тотнъм и Дони Ван де Беек от Манчестър Юнайтед, а в последните часове сред споменаваните имена се появи и Рубен Лофтъс-Чийк от бившия тим  на Лампард - Челси.

Изданията на Острова твърдят, че той има голямо желание да привлече фланговия футболист, за да посили атаката на своя евентуален нов тим. Самият Лофутс-Чийк има 20 мача от началото на сезона, 12 от тях във Висшата лига, но минутите са едва 1024. 

Въпреки това бившият халф и настоящ мениджър трябва да положи сериозни усилия да убеди Томас Тухел да пусне играча на "Гудисън Парк", тъй като той все още планува да разчита на него, макар и лимитирано. Самият играч е положително настроен към евентуална такава сделка и има желание да премине временно в Евертън, макар и само до края на сезона.