Отборът на Челси вече инвестира сериозно на трансферния пазар с оглед на засилване на нападанието си, но мениджърът Франк Лампард далеч не е приключил с летните си разходи. Финалистът от ФА Къп вече си осигури крилото на Аякс Хаким Зиеш, който вече започна тренировки с новите си съотборници и надцака Ливърпул, за да вземе нападателя Тимо Вернер.

Челси може да осигури участие в Шампионската лига, ако избегне поражението срещу Уулвърхемптън в неделя на „Стамфорд Бридж“, забележително постижение, при условие че Лампард не успя да подпише с нито един играч миналото лято.

„Сините“ обаче имат проблеми в защитата си, като са допуснали 54 гола - повече от всеки друг отбор, който в момента е в горната половина на таблицата. Това още повече разклаща поста на вратаря Кепа Арисабалага. Испанският международен страж струва на Челси рекордните за клуба 72 милиона паунда през лятото на 2018 година, но показва доста колебливи изяви. Той дори беше пратен на резервната скамейка за няколко поредни мач по-рано този сезон.

Според "ESPN", Лампард вече е загубил търпение и щ се опита да вземе нов страж. Твърди се, че Челси е близо до трансфера на друг атакуващ играч - Кай Хавертц, като изданието твърди, че, след като тази сделка бъде приключена, Лампард ще насочи вниманието си към привличането на нов №1.

"Сините" са свързвани с Андре Онана от Аякс, Марк-Андре тер Стеген от Барселона и Дийн Хендерсън от Манчестър Юнайтед, който се представи отлично в Шефилд Юнайтед, където итрае под наем през сезона.

Лампард обаче иска да вземе опитен вратар, което би изключило възможността да отправи оферта за 23-годишния Хендерсън, който има само един сезон в елита на Англия.