Капитанът на Арсенал Александър Лаказет призна, че води разговори с няколко различни тима за евентуален трансфер през лятото. Договорът на 30-годишния футболист с лондончани изтича в края на сезона и той е свободен да преговоря с отбори извън Англия. Мениджърът на Арсенал Микел Артета също наскоро призна, че клубът търси нов нападател, когото да привлече през лятото.

„Разговарям с доста отбори. Отворен съм за преговори. Не съм прекъсвал контактите си с Лион, откакто напуснах клуба. Опитвам се да се срещам с хората от лекарския щаб там един или два пъти на годината, защото сме близки. Олимпик Лион знае, че съм свободен“, заяви Лаказет пред "Canal Plus" по повод бившия си френски клуб.

15 снимки

Евентуалното привличане на Александър Лаказет от Лион обаче зависи от позицията, която тимът ще заеме в крайното класиране във френската Лига 1. Засега отборът е осми с 49 точки, на 4 от петия Страсбург, който държи последното място, даващо право на участие в евротурнирите.

„Ситуацията е сложна. Искам да играя в евротурнирите. От доста време не съм играл в Шампионската лига. Липсва ми. Нищо обаче не е невъзможно в живота“, коментира още французинът, който подписа с Арсенал през 2017 година.