Нападателят на Арсенал Александър Лаказет отрече появилите се информациите по-рано днес в „The Times“, че има споразумение с шефовете на Арсенал да напусне през лятото, ако тимът не се класира за Шампионската лига. Той заяви, че е щастлив в лондонски клуб и иска да остане. Настоящият договор на френския национал с Арсенал изтича през 2022 година, но все още не е съгласен с условията за удължаването му.

И Лаказет, и съотборникът му Арсенал Пиер-Емерик Обамеанг, чийто договор пък изтича през 2021 година, многократно са свървзани с трансфери, като шефовете на „артилеристите“ не желаят да пускат двамата си звездни играчи без трансферна сума.

Запитан относно слуховете за негово напускане, Лаказет каза на пресконференцията преди реванша в Лига Европа срещу Олимпиакос в четвъртък:

„Не знам нищо за това, така че…Не, аз не знам нищо. Имам договор с клуба, така че няма смисъл да напускам, ако всички са доволни от мен в клуба", заяви френският нападател.

Попитан колко е важен Обамеянг за Арсенал, Лаказет сподели:

„Наистина е важно. Той е един от най-добрите или може би най-добрият през този сезон за Арсенал. Надявам, че той ще остане дълго време в клуба.“

На въпрос дали този сезон е най-трудният в кариерата му, французинът отговори:

„Не е най-трудния, но бих казал, че е тежък. Но също така ние се подобряваме много и продължаваме да имаме голяма увереност, защото ако премина това, знам, че мога да стана по-добър", заяви още Лаказет.