Ръководството на Лацио веднага е предприело първи ходове по отношение на защитника Камил Глик, около когото  се шуми, че иска да напусне Монако и да се завърне в Серия А. „Римските орли” смятат, че полският ветеран ще замести идеално сигурния напускащ Стефан де Фрай.

Холандският ас на Лацио има договор до края на сезона и клубът публично обяви, че споразумението няма да бъде подновено заради разминавания между преговарящите. 26-годишният Де Фрай ще си тръгне като свободен агент, като изглежда почти сигурно ново попълнение за Интер.

Стълб в отбраната на Монако готов на всичко, за да се махне

След заминаването му в централната отбрана на Лацио ще зейне огромна пробойна. Логичноо е „бианкочелестите” да се оглеждат за заместник, а 30-годишният Глик има доста опит в калчото. Той игра в Торино от 2011-а до 2016-а, като към края на престоя си стана дори капитан на „биковете”.

Пред свои приятели Глик споделил, че отново му се играе в Италия и макар първата му опция ще бъде неговият бивш клуб, то офертата на Лацио със сигурност няма да е за пренебрегване.

Медиите на Апенините предполагат, че Монако би бил склонен да продаде ветерана срещу сума от порядъка на 15-20 милиона евро.