Отборът на Лацио, който се радваше на превъзходен сезон, докато футболът не беше спрян заради пандемията на коронавирус, ще използва прекъсването, за да планира кампанията за следващия сезон. Вниманието им ще бъде насочен към играчи от Висшата лига и има голям шанс да вземе двама опитни играчи на Челси на изгодна цена.

Двойката Педро и Оливие Жиру почти сигурно напускат „Стамфорд Бридж“ в края на юни. И двамата са интересни варианти за засилване на атаката на отбора - нещо, което клубът иска да направи, тъй като изглежда, че ще се класира за Шампионската лига за следващия сезон. За момента Лацио е втори в Серия А с 62 точки, на само една зад лидера Ювентус с оставащи 12 мача до края.

Осигуряването на Педро и Жиру за без пари обаче няма да бъде толкова просто, колкото изглежда. Освен да убеди и двамата играчи да дойдат в Рим, все още не се знае кога ще бъде отворен трансферният пазар или дали договорите, които трябва да изтекат на 30 юни, ще бъдат удължени, за да може сезонът във Висшата лига да бъде завършен.