Лацио най-вероятно ще продаде своя ас Фелипе Андерсон. Причината е, че футболистът влезе в жесток конфликт с треньора Симоне Индзаги след загубата от Дженоа в Серия А. В момента се спекулира, че почти сигурната дестинация пред офанзивния играч ще бъде Интер.

Атакуващият полузащитник се появи на терена за последните 20 минути в двубоя срещу „грифоните”, а представянето му определено беше слабо. Генуезци успяха да спечелят шокиращо с 2:1, а това е бе втора поредна загуба в калчото след тази от Милан кръг по-рано със същия резултат.

Веднага след края на мача Индзаги побърза да упрекне Андерсон, като сподели, че той е можел да направи повече в минутите си на терена. Същинската свада е започнала след връщането на специалиста в съблекалнята, където нещата ескалирали. Твърди се, че на висок тон Индзаги е обявил, че Андерсон повече няма да играе, докато той е треньор на „лациалите”. Футболистът не останал длъжен, като заявил: „Знаех си, че така ще стане, винаги аз опирам пешкира.”

Според информацията на „Премиум Спорт” на този етап от диалога двамата вече били застанали заплашително лице в лице, като се наложило на Лукас Лейва да застава помежду им и да предотврати потенциална размяна на удари. Докато бразилският халф се опитвал да завлече сънародника си в другия края на стаята, Индзаги го крещял: „Говори с него, накарай го да мисли”.

По-рано днес говорител на клуба потвърди, че треньорът и Фелипе Андерсон са имали диалог помежду си, но смекчи ситуацията, описвайки я като „цивилизована и естествена дискусия”. „Кориере дело споорт” твърди, че инцидентът реално е предрешил бъдещето на бразилеца като играч на „лациалите”.

Интер е посочен като евентуален купувач, като се предполага, че би могъл да привлече 24-годишния играч за сума от порядъка на 20 милиона евро. Със сигурност Андерсон е интересна опция, тъй като умее да играе на всяка една позиция в атака.

Трябва обаче да се има предвид, че бившият му тим Сантос ще получи 25 процента при продажба, тъй като такава бе договорката, с която Лацио го купи. Това значи, че римляните биха поискали и по-висока трансферна сума, за да има сделката финансов смисъл за тях.