Ръководството на Лацио е отхвърлило предложението да привлече футболиста на Борусия Дортмунд Андре Шюрле. Вместо това носителят на Купата на Италия ще се подсили с нападателя на втородивизионния Малага Джони Родригес.

През миналия сезон 28-годишният Шюрле беше преотстъпен във Фулъм, който в крайна сметка изпадна от Висшата лига на Англия. Логично „котиджърс” нямаше как да задържат острието, което не показа най-продуктивния си футбол – 24 шампионатни мача и 6 гола. В Борусия няма място за световния шампион от 2014-а, затова клубът опита отново да го преотстъпи, предлагайки опция за откупуване и частично покриване на заплатата.

Преди година „лациалите” проявяваха завиден интерес към германския национал, но явно ситуацията е претърпяла промяна. Според „Гадзета дело спорт” те са отхвърлили предложението да вземат Шюрле като преотстъпен, защото спортният директор Игли Таре е на път да приключи сделката за Джони. 27-годишният испанец беше пратен под наем в елиния Алавес, който завърши комфортно в средата на таблицата. Нападателят впечатли с 4 гола и 11 асистенции на сметката си.