Тотнъм е започнал преговори с Лацио за евентуален трансфер на бившия си капитан Юго Лорис, съобщава Джанлука Ди Марцио. Вратарят обяви по-рано това лято желанието си за ново предизвикателство след 11 години в тима на „шпорите“ и не игра при неделното равенство 2:2 срещу Брентфорд в първия кръг на Висшата лига.

Носителят на Световната купа с тима на Франция Лорис е близо до преминаване в Лацио, след като вече започнаха преговори между двата клуба, но все още не е постигнато окончателно споразумение за сумата.

Ако той напусне през този трансферен прозорец, последното му участие за Тотнъм ще бъде загубата с 1:6 от Нюкасъл през април. Контузия в бедрото извади вратарят от последните седмици на изминалата кампания. Френският страж разкри през юни желанието си "да прави други неща" в бъдеще.

Лорис пропусна предсезонното турне на клуба в Пърт, Банкок и Сингапур през юли, за да проучи възможностите за трансфер. Французинът запази фланелката с номер 1, когато Тотнъм представи номерата на играчите в неделя, но беше оставен извън състава за двубоя с Брентфорд, въпреки контузията на резервния вратар Фрейзър Форстър, който има проблем с гърба.

Възпитаникът на академията на „шпорите“ Брендън Остин беше на пейката като заместник на новия номер 1 Гулиелмо Викарио, който дебютира във Висшата лига. Викарио ще може да продължи в Тотнъм без сянката на французина, след като преговорите между Лацио и англичаните се активизираха тази седмица.

Тъй като Лорис има още една година до края на договора си с клуба, лондончани се надяват да получат сериозна сума за бившия си капитан. Сега се очаква 36-годишният футболист да започне следващата глава от кариерата си в Италия. Вратарят ще напусне Тотнъм след 447 мача и 151 двубоя без допуснат гол. Той помогна на клуба да достигне три финала през неговите 11 години, включително на Шампионската лига през 2019-а година.