Напусналият Милан почти със сълзи на очи нападател Патрик Кутроне не изчака твърде дълго преди да сподели своята болка от раздялата със своя роден клуб. Новото попълнение на Уулвърхемптън заяви, че е бил принуден да си тръгне заради факта, че „росонерите” предпочитат чуждестранните футболисти.

21-годишният играч премина във Висшата лига на Англия в сделка на стойност 22 милиона евро и в момента се готви за плейоф в Лига Европа срещу Торино. Разбира се, престоят на Кутроне в Серия А му е помогнал да сподели ценна информация с треньорския щаб относно особеностите в играта на „биковете”.

„Първите ми впечатления от Уулвърхемптън бяха отлични”, каза Кутроне пред „Гадзета дело спорт”. „Бях приет много добре и вече се адаптирах. Не ми хареса да живея в хотел, затова си намерих къща, където моят най-добър приятел ми прави компания.”

„Ще ни бъде тежко срещу Торино. Те са добър отбор и има няколко характерни черти, които споделяме с тях като отбор – страстните фенове, характерът, гордостта и чувството за принадлежност.”

Патрик Кутроне направи големия си пробив в първия тим на Милан през 2017 година, а фактът, че е местно момче и показа уклон към отбелязването на важни голове, набързо го превърна в любимец на „тифозите”. През това лято обаче той се оказа продаден в Уулвс и заменен от младия португалски нападател Рафаел Леао. „Историята винаги се повтаря: чужденците биват предпочитани пред нас. За нас, играчите, които сме на по 20 и няколко години, е много трудно. Във всеки случай бих искал да подчертая нещо: винаги ще бъда благодарен на Милан за всичко, което ми даде”, завърши Кутроне.