Старши треньорът на Барселона Роналд Куман има желание  да бъдат привлечени поне двама нови играчи през зимния трансферен прозорец, пише „Mundo Deportivo“. Нидерландецът ще настоява пред ръководството за нов централен защитник и универсален нападател, който да може да играе на различни позиции. Куман е наясно, че финансовото положение в клуба не позволява да се правят големи инвестиции, но смята, че тези два трансфера са много необходими.

„Каталунците“ в момента трябва да се оправят без контузените Жерар Пике и Усман Дембеле. Представянето на терена също не е повод за гордост, тъй като Барселона върви 8-и в подреждането с девет точки по-малко от лидерите Реал Сосиедад и Атлетико Мадрид. Барса обаче е и с два мача по-малко.

През лятото Барселона направи опити да привлече именно футболисти на споменатите постове, за които Куман търси нови, което показва, че дефицитът е бил и преди неговото идване. Тогава Барселона искаше нападателя на Лион Мемфис Депай и бранителя на Манчестър Сити Ерик Гарсия. Според „Mundo Deportivo“, сега той ще настоява да бъдат закупени именно отново тези двама играчи. В списъка седи и името на халфа на Ливърпул Джорджиньо Вайналдум, който обаче е по-вероятно да пристигне през лятото като свободен агент, след като договорът му с "червените" изтече.