Кристъл Палас ще поиска най-малко 70 милиона паунда за своя полузащитник Шейк Дукуре, който се очертава като цел за Ливърпул. Мениджърът на „червените“ - Юрген Клоп, направи обновяването на халфовата си линия приоритет това лято, като мърсисайдци вече привлякоха Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай към състава.

Но предстоящото напускане на капитана Джордан Хендерсън и Фабиньо към Ал Етифак и Ал Хилал от Саудитска Арабия, ще накарат „червените“ да търсят допълнителни подкрепления в средата на терена.

Дукуре, който пристигна на „Селхърст Парк“ от Ланс за 18 милиона паунда миналото лято, представлява интерес за Ливърпул, твърди Daily Mail. Той е наясно с интереса на мърсисайдци, но Палас иска да задържи Дукуре и през следващия сезон. Въпреки това, изданието пише, че лондончани ще бъдат готови да се разделят с 23-годишния малиец вероятно за 70-80 милиона паунда.

През първия си сезон при „орлите“ Дукуре записа общо 35 мача и 3 асистенции във всички турнири. Той има договор с Палас до лятото на 2027-а година, а порталът Transfermarkt.com го оценява на 35 милиона евро.