Кристъл Палас обмисля трансфер на защитника на Манчестър Сити Аймерик Лапорт, твърди Daily Star. 29-годишният испански национал записа само 24 мача за „гражданите“ през миналия сезон, а договорът му изтича след две години. Той обаче изпадна в листата на мениджъра Хосеп Гуардиола за центъра на отбраната, като Рубен Диас, Мануел Аканджи, Нейтън Аке и Джон Стоунс са предпочитаните играчи за тази позиция.

Той също е наясно, че ситуацията няма да се подобри, ако английският шампион привлече защитника на РБ Лайпциг Йошко Гвардиол. Лапорт има още две години от договора си за 120 000 паунда на седмица, което означава, че Сити ще иска около 35 милиона паунда за неговите услуги.

Мениджърът на Палас - Рой Ходжсън, иска да подсили опциите си в отбрана преди новата кампания с първокласен защитник, който да може да държи спокойно топката. Роденият във Франция Лапорт може да работи в защита с трима или четирима играчи.

„Орлите“ обаче не са склонни да отговорят на исканата от Сити цена в момента, предпочитайки да изчакат да пуснат официална оферта по-късно през летния прозорец. Но по този начин лондончани рискуват да го изпуснат, тъй като бившият клуб на Лапорт – Атлетик Билбао, се интересува от възможността да го върне обратно в Ла Лига.