Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо знае за интереса на Ювентус към него още преди финала на Шампионската лига в Киев, твърди „Tuttosport“.

Роналдо е заинтересован от възможността да продължи своята кариера в Ювентус и не изключва тази възможност. Ако португалският футболист не постигне споразумение с Реал Мадрид в преговорите за подновяването на своя договор, то Торино може да бъде неговата дестинация.

От Реал Мадрид вече информираха Роналдо, че клубът е готов да разгледа всяка една оферта за него и е готов да го продаде в случай, че се запази идеята той да напусне „Сантиаго Бернабеу“.

Кристиано бил доволен от възможността да играе за друг голям европейски отбор, с който да опита да спечели Шампионската лига.

Андреа Аниели е готов да предложи на Кристиано договор до 2022 година и около 30 милиона евро на сезон, което е с пет милиона повече от последното предложение, направено от „Сантиаго Бернаеу“. Босът на Юве се надява, че ще успее да се договори с Флорентино Перес за трансферната цена на 5-кратния носител на "Златната топка". 

Ювентус вече предложи 120 милиона на Реал Мадрид, а преговорите между двата клуба със сигурност ще бъдат продължителни.

„Белия балет“ не е изключено да изисква в сделката да бъде включен Пауло Дибала, който е силно желан от президента на испанския гранд Флорентино Перес.

Преди няколко дни в Испания излезе информация, че откупната клауза на португалеца е спаднала драстично и вече не е 1 милиард евро. Според "Marca", Роналдо разполага със споразумение, в което се казва, че ако реши, може да напусне “кралскияю“ клуб за много по-малко сума. Въпросният документ е от миналия януари.

"Tuttosport" твърди, че италианците вече са постигнали устно споразумение с агента на играча Жорже Мендеш.