Кристиано Роналдо се противопостави на слуховете относно бъдещето му в Манчестър Юнайтед, като обяви, че пресата трябва да „лъже“ за неговото състояние, за да привлича вниманието на хората.

Португалският нападател е силно свързван с изхода на „Олд Трафорд“ това лято, само една година след завръщането си в клуба. Неговият агент Жорже Мендеш беше извикан на тренировъчната база на клуба за разговори тази седмица с наскоро назначения мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг.

Изданията също предполагат, че сър Алекс Фъргюсън, който беше мениджър на Роналдо по време на първия му престой в Манчестър, вероятно е участвал в разговорите, след като е бил забелязан да пристига в Карингтън скоро след Роналдо.

Сега обаче „Daily Mail“ съобщава, че 37-годишният Кристиано е бил подканен да отрече, че Фъргюсън се е намесил, за да се опита да го убеди да остане в Юнайтед. Самият Роналдо пък написа в отговор на публикация от фен в „Instagram“ именно по тази причина следното:

„Невъзможно е да не говорите за мен всеки ден. Иначе пресата няма да изкарва пари. Знаете, че ако не лъжете, не можете да привлечете вниманието на хората. Продължавайте, някой ден ще уцелите правилните новини“, гласи съобщението на португалеца.

Вчера привържениците на Атлетико Мадрид разпънаха банери, изразяващи недоволството си от потенциалния трансфер на Роналдо в клуба. Като сериозна възможност пред португалеца се споменава и завръщане в Спортинг Лисабон, където Кристиано започна професионалната си кариера.