Бъдещето на суперзвездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо остава да е обвито в мъгла. Както е известно, миналата седмица стана ясно, че португалецът е поискал да напусне „червените дяволи“, тъй като иска да играе в клуб, който се състезава в Шампионска лига. Той не се появи за началото на предсезонната подготовка в понеделник и дори не замина с отбора за турнето им в Азия и Австралия.

В последните дни сериозен кандидат за подписа му е лондонският Челси, като дори се писа, че „сините“ са отправили първата си оферта към Юнайтед. Предложението е било в размер на 14 милиона паунда.  

Германският шампион Байерн Мюнхен друга опция пред Роналдо. Сега журналистът Том МакДермът твърди, че „баварците“ са предпочитаната от португалеца дестинация, но неговите представители имат проблеми да убедят ръководството на клуба, че си заслужава да привлекат 37-годишния ветеран. Самият Роналдо пък е съобщил, че е готов да намали заплатата си, за да премине на „Алианц Арена“.

По-рано през седмицата обаче спортният директор на Байерн - Хасан Салихамиджич, обяви категорично, че германският шампион няма да привлича Кристиано. Изпълнителният директор на „баварците“ Оливер Кан също се изказа против трансфер на португалеца.

МакДермът допълва, че САЩ не е опция поне на този етап пред Роналдо. Родният му клуб Спортинг Лисабон и Наполи пък другите тимове, които са проявили интерес да вземат петкратния носител на „Златната топка“.