Актуалният европейски шампион Реал Мадрид официализира сделката по привличането на френската суперзвезда Килиан Мбапе. Нападателят пристига на „Сантиаго Бернабеу“ като свободен агент, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтича в края на този месец. 

Именно заради това „лос меренгес“ няма да даде и един цент на френските си колеги, но колосалните финансови мащаби по трансфера ще отидат в джоба на бързоногия атакуващ футболист.

БТА
12 снимки

Заплатата на Мбапе в Реал Мадрид ще бъде значително по-ниска от тази в ПСЖ. Докато във френския клуб той печели около 72 милиона евро годишно, в Испания се очаква да получава около 14 милиона евро на година, като тази сума ще бъде допълнена с бонуси, възлизащи на около 30 милиона евро. Контрактът на играча с "лос бланкос" ще е за следващите пет сезона.

Най-впечатляващият аспект на сделката е подписният бонус, който Мбапе ще получи. Според различни източници, тази сума ще бъде между 120 и 150 милиона евро, което го прави най-големият бонус за подписване в историята на футбола.

Мбапе пристига в Реал Мадрид със седем титли на Франция, четири купи на страната и още 2 Суперкупи. В допълнение на това той спечели Световното първенство по футбол с Франция, както и Лигата на нациите. Първоначално той ще носи в първия си сезон фланелката с №9, а по-нататък ще получи любимия си №10, който сега е на гърба на хърватския халф Лука Модрич.

Официалното представяне на футболиста на стадиона на Реал Мадрид се очаква да се случи след приключването на ангажиментите за Франция на UEFA EURO 2024. Именно в този момент Мбапе е на лагер с "петлите" в Клерфонтен, където те трескаво се готвят за континенталната надпревара, а мачовете от турнира може да ги гледате в каналите на DIEMA XTRA и сайтът Gong.bg.