Един от ненужните играчи на Барселона - Филипе Коутиньо, е приел, че трябва да напусне клуба през зимата. „Sport“ твърди, че халфът е решил да си тръгне този месец, ако дойде интересна оферта от европейски топ клуб.

Бразилецът вижда това като един от последните си шансове да успее да възроди кариерата си. Той беше привлечен на „Камп Ноу“ с големи очаквания от Ливърпул, където се запомни с феноменалните си изяви. При „каталунците“, за които той стана най-скъпото попълнение в историята, обаче не успя да разгърне пълния си потенциал и в Барса искат да се освободят от високата му заплата.

Твърди се, че шефовете на „Блауграна“ работят усилено с Коутиньо, за да намерят подходящото място за него. Като се има предвид желаната от Барса компенсация, постоянен трансфер може да не е възможен.

„Sport“ допълва още, че целта на играча е да се завърне във Висшата лига, като Тотнъм и Арсенал са сред основните кандидати. Въпреки че и Нюкасъл ще има финансовите възможности да го вземе, Коутиньо не е уверен в успеха на проекта на „свраките“.

Бразилецът иска да си подсигури и мястото в националния отбор за предстоящото Световно първенство в Катар по-късно тази година.