Най-скъпото попълнение в историята на Барселона Филипе Коутиньо обясни причините, поради които пожела да премине на „Камп Ноу” и да напусне Ливърпул. Бразилският национал заяви, че питае само най-дълбока благодарност към английския клуб, но е настъпил мигът за ново предизвикателство.

Новата звезда на Ливърпул мина медицинските тестове

25-годишният играч прекара 5 години на „Анфийлд”, където премина през януари 2013 година за скромната сума от 13 милиона евро. В онзи миг бразилецът бе отписан от тогавашния си тим Интер и можеше да стане поредния нереализиран талант. Трансферът в Ливърпул преобърна събитията на 180 градуса и само след няколко години Коутиньо се превърна в една от звездите на английската Висша лига.

Коутиньо: Барселона бе моя мечта

„Давах 100 процента, винаги се раздавах на максимум за Ливърпул”, сподели той в интервю за „Дейли Мейл”.  „За пет години направих абсолютно всичко, което бе по силите ми. Обичам Ливърпул, но беше време за ново приключение.”

„Имам толкова много спомени и толкова много хора в Ливърпул, на които дължа благодарност. Длъжен съм да ставам по-добър като футболист. В главата си винаги разсъждавам по този начин.”

Меси иска Коутиньо титуляр на мига, посочи кой да изгори

„Разбирам величината на задачата, която ми предстои, цената на трансфера, статутът на сделката, но всичко опира до амбиция и мечти. Искам да играя с най-добрия футболист на планетата.”

„Аз обаче ще се върна в Ливърпул, за да си взема довиждане със съотборниците, с треньорския щаб и с хората, които помогнаха на мен и моето семейство. Дължа им много. Сега вече гледам напред. Време е. Да, настъпи този миг”, допълни Коутиньо.