Отборът на Тотнъм обмисля да си върне Кристиан Ериксен това лято. Датската звезда блесна след забележителното си завръщане в активния футбол с екипа на Брентфорд.

Както е известно, Ериксен загуби съзнание по време на мача на Дания срещу Финландия от груповата фаза на Европейското първенство миналата година, което доведе до поставянето на дефибрилатор, за да може да продължи да играе. Бившият му клуб Интер обаче беше принуден да освободи плеймейкъра, тъй като правилата на Серия А не му позволяват да играе с подобно устройство.

Gulliver/GettyImages
50 снимки

Това обаче позволи на „пчеличките“ да привлекат 30-годишният Ериксен, който оттогава се завърна в игра с гръм и трясък. Той отбеляза дебютния си гол за Брентфорд при страхотната победа с 4:1 като гост на Челси.

Сега „I News“ твърди, че от Тотнъм искат да си върнат бившия играч и са нетърпеливи да сключат сделка с него. Смята се обаче, че Манчестър Юнайтед и Нюкасъл също се интересуват от Ериксен.

Мениджърът на „шпорите“ Антонио Конте обаче може да изиграе ключова роля, тъй като двамата работиха заедно в Интер и спечелиха титлата в Серия А миналия сезон.

Договорът на Ериксен с Брентфорд е само до лятото. Това означава, че той би станал свободен агент в края на кампанията. „Пчеличките“ обаче биха искали да запазят звездата си в дългосрочен план.

Ериксен прекара седем сезона в Тотнъм, преди да премине в Интер през януари 2020 година.