Антонио Конте се върна към периода си в Тотнъм Хотспър и призна защо е взел решението да напусне лондонския клуб. Той призна, че е взел това решение, тъй като е трябвало да се вземе тази идея под внимание, тъй като не може да се съобразява с определени неща.

Също така италианецът акцентира, че би приел за следваща работа, както тим в родината му, така и клуб в чужбина. След разтрогването на договора си през март с „шпорите“ италианецът е свободен агент.

„Все още имам желанието да съм треньор, тази страст трудно може да ме напусне. За да разбера, че нямам място повече в сферата, трябва аз да го почувствам. Когато дойде нещо сериозно, ще го разгледам. Няма значение дали е тук в Италия или в чужбина“, коментира треньорът.

Бившият треньор на Ювентус и Интер навърши 60 години и беше запитан за опита си през 15-те месеца, в които работи в северен Лондон. „Последният опит, който имах, наистина мога да изтъкна и много позитиви. Мога, разбира се, и някои лоши неща. Опитът обаче беше чудесен и постигнахме максималното при такива условия. Когато пристигнах, отборът беше осми или девети, класирахме се за групите на Шампионска лига. Напуснах, когато бяхме четвърти. Трябваше да взема някои решения“, каза още италианецът.

След напускането си на „Тотнъм Стейдиъм“ тимът от Англия се свлече от четвъртото място до осмото в крайното класиране във Висшата лига.