Финалистът в Лига Европа Интер планира да вземе нови играчи от Англия през лятото. Старши треньорът на "нерадзурите" Антонио Конте е насочил погледа си към Н'Голо Канте и Емерсон Палмиери от стария си клуб Челси. 51-годишният спациалист следи и защитника на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг, който прекара миналия сезон под наем в Рома.

Италианският вестник "Gazetta dello Sport" съобщава, че Конте вярва, че Смолинг има опита да помогне на тима да го превърне в конкурент за Скудетото и догодина. Той също така познава мвного добре качествата на Канте и Палмиери през двете си години като наставник на "сините" от Лондон. Още повече, че той привлече и двамата на „Стамфорд Бридж“.

Конте вече взе доста играчи от Висшата лига, в това число Ромелу Лукаку, Алексис Санчес, Кристиан Ериксен, Виктор Моузес и Ашли Йънг. Той също се надява да подпише и със защитника на Верона Мараш Кумбула. 20-годишният бранител привлече погледи от цяла Европа с отличните си изяви в Серия А през последните 12 месеца.

Смята се, че и Манчестър Юнайтед, и Челси се интересуват от национала на Албания. Според Фабрицио Романо, Интер на Конте, е спечелил надпреварата за неговия подпис. Кумбула е договорил личните си условия с "нерадзурите" и остава само да сложи подписа под договор за пет години. Интер все пак трябва да уреди трансферната сума с Верона. Съобщава се, че исканата цена е от 23 милиона британски лири.