Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте е убеден, че неговият отбор се нуждае до шест нови попълнения през лятото, ако иска да се състезава за титлата във Висшата лига през следващия сезон.

Въпреки че традиционните слабости все още остават, „шпорите“ като цяло са във възходяща линия след идването на италианеца и гонят участие в Шампионската лига догодина. Четвъртото място не е края на амбицията на Конте и мениджърът иска да получи сериозни ресурси, за да се бори за титлата в Англия.

Сега „Telegraph“ твърди, че италианецът ще проведе разговори с президента Даниел Леви и спортния директор Фабио Паратичи, по време на които ще им каже, че се нуждае от цели шестима нови играчи. Конте, който има договор с лондончани до лятото на 2023 година, също ще разбере дали амбициите съвпадат с тези Леви.

Gulliver/GettyImages
58 снимки

Преди покупките обаче, Тотнъм ще трябва да се раздели с някои играчи от настоящия си състав, след които Брайън Хил, Джовани Ло Селсо и Танги Ндомбеле, които играят под наем съответно в Валенсия, Виляреал и Олимпик Лион до края на сезона.

Почти сигурно от Тотнъм ще закупят за постоянно Деян Кулушевски, който играе като преотстъпен от Ювентус до края на кампанията. Същото почти сигурно ще важи и за Родриго Бентанкур, който играе на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ по същата схема, също от тима на „биаконерите“.

„Telegraph“ разкрива и основните цели на Конте през лятото. Десният бек на Нотингам Форест Джед Спенс, халфът на Лестър Юри Тилеманс, дуото от Торино Глейсън Бремер (централен защитник) и Уилфред Синго (десен халф-бек), както и бившият играч на тима Кристиан Ериксен, който в момента играе за Брентфорд.

Също така се очаква някого измежду Стивън Бергвайн и Лукас Моура също да напусне, ако Конте подсили атаката на тима през лятото. В същото време се появиха и информации, че в Тотнъм са оптимисти, че ще задържат своя голмайстор и талисман в атака Хари Кейн въпреки сериозния интерес, който се очаква Манчестър Юнайтед да има към него през лятото.