Бившият мениджър на Челси – Антонио Конте, даде обширно интервю за британския вестник The Telegraph, в което коментира много теми около своята кариера.

Италианецът засегна и предстоя си в Челси, като призна, че е имал възможност да привлече през 2017-а година нападателят Ромелу Лукаку и защитникът Върджил ван Дайк. Повод за това бе темата за хегемонията на Хосеп Гуардиола в топ първенствата

„Не е лесно да спечелиш титлата срещу отбор, воден от Гуардиола. Той е най-добрият треньор в света. А когато събереш най-добрия наставник в света с клуб, който може да те подкрепя и да инвестира, привличайки важни футболисти, за да се подобрява състава с всеки сезон, защото там искат да са на световния връх, става много, много трудно да се конкурираш с тях на едно и също ниво. Моята история казва, че винаги съм пристигал в моите клубове в трудна ситуация с проблеми, но винаги изграждам. След първия ми сезон в Челси, когато спечелихме титлата, можехме да станем доминатори в Англия. Говорихме с Ромелу Лукаку и Върджил ван Дайк, като с тези двама важни играчи можехме да променим ситуацията“, заяви Конте.