Очертава се бурно трансферно лято на френската ривиера около отбора на Ница, след като един от футболистите на отбора – Кефрен Тюрам, е силно спряган за преминаване в Ливърпул. Очаква се „червените“ да финализират сделката в следващите седмици и френският полузащитник да заиграе на Острова от новия сезон.

Именно заради това местните медии в лицето на Жером Ротен, който се работи за RMC, реши да говори с бранителя на мърсисайдци – Ибрахима Конате, който има специална връзка с Кефрен Тюрам.

“Кефрен за мен е като малък брат. Видях го просто как пораства. Бях с неговия брат, когато играехме заедно в академията на юношеско ниво. Виждах в него как прогресира добре и беше чудесен. Дори когато дойде в националния отбор на Франция за първия си мач, отново видях как тренира и бях впечатлен от нивото, което е достигнал, както във физически, така и в технически аспект“, каза Конате пред френските медии.

Централният бранител на Ливърпул добави, че ще бъде „много щастлив да види халфът да се присъедини към „червените“ и ще го вземе „под крилото“ си в Англия, за да му помогне да надгради“. „Сега е негова работа да работи, но ще му помогна да стане топ играч“, добави още Ибу Конате.