Френският шампион Пари Сен Жермен е готов да продаде нападателя Уго Екитике през януари, като интерес към него има от клубове от Висшата лига.

Нюкасъл беше близо до привличането на младия французин, преди той да отиде в ПСЖ от Реймс преди 18 месеца и сега отново е свързван с него. Уест Хем също се опита да го вземе през август, докато Кристъл Палас също има интерес, пише The Sun.

Екитике беше привлечен от ПСЖ за малко над 30 милиона паунда през юли 2022-а година, но така и не успя да си спечели титулярно място през миналия сезон в присъствието на на Килиан Мбапе, Неймар и Лионел Меси. Последните двама галактикоси напуснаха през лятото, но Екитике продължи да седи извън състава. 21-годишният футболист изигра само девет минути през настоящата кампания. Всъщност той е бил на пейката само още два пъти, което също се случи преди три месеца.

ПСЖ би предпочел да продаде Екитике, но клубът е отворен за наем опция за откупуването му. Екитике беше близо до напускане на парижани през лятото, като клубът искаше да го включи в сделката за Рандал Коло Муани от Айнтрахт Франкфурт. Самият французин обаче отказа да продължи кариерата си в Бундеслигата. Впоследствие на „Парк де Пренс“ беше закупен и Гонсало Рамос от Бенфика, което допълнително утежни ситуацията му.