Диего Карлос е един от основните стълбове в отбраната на Севиля. Андалусийци определено правят един много силен сезон дотук, като поне за момента те са основния конкурент на Реал Мадрид за титлата в Ла Лига. Севилци нямат никакво намерение да се разделят с когото и да е през зимата, въпреки сериозния интерес на Нюкасъл към Карлос.

„Свраките“ имат нужда от подсилване в дефанзивен план, но собствениците на тима нямат намерение да харчат големи пари още през януари. Очаква се големите инвестиции да бъдат през лятото, когато „джордитата“ планират да бъдат един от най-активните клубове на трансферния пазар. От Севиля настояват за 80 000 000 евро, сума, която отборът от североизточна Англия не е склонен да извади към днешна дата.

От Нюкасъл са готови да предложат не повече от 45 000 000 евро за услугите на Диего Карлос, а това изобщо не удовлетворява шефовете на Севиля. По всичко изглежда, че до сделка между двата клуба трудно ще се стигне, но всичко е въпрос на преговори и развитие по темата се очаква в следващите дни.

Все пак, ако тимът на Еди Хау желае да си позволи един от основните състезатели на втория в Испания, наистина ще трябва да извади доста голяма сума, за да може евентуално да се стигне до подобен трансфер.