Отборът на Ал Кадсия, който се състезава във второто ниво на Саудитска Арабия, си е поставил изключително амбициозната задача да привлече полузащитника на Манчестър Сити Кевин Де Бройне през летния трансферен прозорец, съобщи местният журналист Науаф Ал-Акил, цитиран от City Xtra.

Според източника, Ал Кадсия планира да създаде още един сериозен футболен проект в Саудитска Арабия, за чиято реализация може да бъде заделена внушителна сума. Клубът е собственост на Saudi Arabian Oil Group или просто Aramco – държавна компания за петрол и природен газ, която е националната петролна компания на Саудитска Арабия. Пазарната ѝ стойност се оценява на 2,126 трилиона долара, което я прави третата най-ценна компания в света по пазарна капитализация според техните данни към януари 2024-а година.

В състава на Ал Кадсия личат имената на англичанина Макс Пауър, испанския вратар Жоел Роблес, перуанското крило Андре Карийо и бившия защитник на Виляреал Алваро Гонсалес.

В началото на сезона имаше слухове, че саудитски клубове се интересуват от белгийския полузащитник, но от обкръжението му заявиха, че той няма намерение да напуска Манчестър Сити.

Настоящият договор на 32-годишния играч с английския клуб е до лятото на 2025-а година. Де Бройне лекуваше контузия от първия кръг на новия сезон, но беше в групата за последния мач на „гражданите“ срещу Шефилд Юнайтед, спечелен с 2:0 на 30 декември.