Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изтъкна класата на Тимо Вернер и Кай Хавертц, но в същото време индиректно призна, че нито един от двамата няма да бъде привлечен от мърсисайдци това лято.

Германските национали дълго време бяха свързвани с трансфер на "Анфийлд", но по всичко личи, че Вернер ще премине в Челси, а Хавертц е най-близо до Байерн Мюнхен.

"По света има много добри футболисти. Тимо Вернер е отличен играч, Кай Хавертц - също. За да се случи един трансфер, е необходимо много фактори да се съчетаят. Преди 6-7 седмици изобщо не знаехме дали ще играем отново футбол тази година. Ако беше взето решение сезонът да не се доиграе, щяхме да се питаме кога всъщност ще има мачове. А сега всичко започва и се държим сякаш всичко е като преди, но не е", сподели Клоп пред Sky Germany. 

"Има много слухове в Англия кои футболисти ще купи Манчестър Юнайтед или кои ще са новите играчи в Челси. Около нас е по-тихо в момента. Не може да искате бизнесът ви да върви и да разчитате на евентуални приходи, ако всъщност не знаете колко можете да спечелите. Най-вече защото няма яснота кога отново ще играем пред публика. Сега всички клубове губят средства. Трябва да връщаме пари от абонаментите за този сезон, а може би и за следващия. Или поне за първите 10-15 мача от него. Ложите няма да са пълни, билетите няма да бъдат продадени изцяло. Нещата няма да са като преди. Ако се наложи да обсъждаме с играчите например намаляване на заплатите, а в същото време купуваме нови футболисти за по 50-60 млн. паунда, ще е трудно да го обясним", добави Клоп.