Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е определил защитника на Севиля Диего Карлос като перфектния партньор на Върджил ван Дайк в центъра на отбраната на „мърсисайдци“. Лидерът във Висшата лига има двама други стабилни бранители в лицето на Джо Гомес и Жоел Матип, но според каталунското издание „Sport“, Клоп разглежда Диего Карлос като „идеално допълнение“, за да играете заедно с Ван Дайк. 27-годишният централен защитник има клауза за освобождаване в размер на 75 милиона евро (65,8 милиона британски лири) в договора си със Севиля.

Според изданието и Барселона също се интересува от бразилеца Диего Карлос. Съобщава се, че йерархията на Барса гледа на Диего Карлос като на "завършен футболист".

Севиля подписа с бразилеца за около 13,5 милиона паунда миналото лято от френския Нант. Барселона обаче не желае да плати клаузата за освобождаване на Диего Карлос и са готови да предложат Иван Ракитич на Севиля като част от сделката. Самият хърватин, който започна в само 10 мача в Ла Лига през този сезон, е готов да се върне в предишния си клуб.