Юрген Клоп заяви, че резервният вратар на Ливърпул Симон Миньоле ще остане в клуба и през следващия сезон, независимо че белгийският национал ще бъде втори избор под рамката.

31-годишният страж загуби титулярното си място от Алисон Бекер миналото лято, като бразилецът вече изплаща платените за него 67 млн. паунда, след като изигра ключова роля в спечелването на Шампионска лига и финишира кампанията в Премиършип със „Златната ръкавица“ след 21 сухи мрежи. Това ограничи Миньоле, който има 204 мача за „червените“, до едва 180 игрови минути миналия сезон и въпреки че му остават още две години от настоящия договор, белгийският национал иска повече титулярни минути.

Неговото поведение и професионализъм миналия сезон бяха похвалени от Клоп и неговия щаб, като германският специалист сподели, че той остава в клуба и през следващата кампания. „Да, той ще остане. Имах няколко разговора с него в последните две години, месеци – не седмици. Преди да започнем предсезонната подготовка, проведохме също още един разговор. Така че, да, той остава“, започна германецът.

„В клуб като Ливърпул се нуждаеш от двама първи избори на вратарския пост и ние разполагаме с тях в лицето на Али и Симон. Това е добра ситуация за клуба и такава, която трябва да имаш, така че всичко е наред от моя гледна точка“, добави той. Докато Клоп сипе похвали към двамата си вратари в първия отбор, той има своите проблеми в по-нискоразрядните гарнитури.

20-годишният Чаоимин Келехер ще отсъства в следващите шест седмици след операция на китката, 17-годишният Вятеслав Ярош също е аут за няколко седмици поради проблем със сухожилие в лакътя, а полският младежки национал Камил Грабара все още не подновил тренировки с отбора. Алисон все още е извън състава след триумфа на Бразилия за Копа Америка, което доведе до попадането в групата за предсезонната подготовка в САЩ на Анди Лонерган.

Бившият страж на Престън, който бе освободен от Мидълзбро в края на миналия сезон след престой под наем в Рочдейл, ще се включи в срещите с Борусия Дортмунд, Севилия, Спортинг Лисабон и Наполи. 35-годишният вратар няма да подписва договор с мърсисайдци, но според информациите Клоп и треньорът на вратарите Джон Ачтърбърг са на мнение, че се нуждаят от някой, който да помогне в контролите. Лонерган може да остане на тренировъчния лагер в Евиан, когато тимът се завърне от САЩ. /БГНЕС