Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп твърдо обяви, че не възнамерява да търси нов ляв бек за отбора си. Дотук на тази позиция играят Джеймс Минлър и Алберто Морено, което явно задоволява специалиста.

През миналия сезон и дори през този Морено е човекът, който търпи най-много критики за представянето си. Испанецът често пренебрегва дефанзивните си задължения, за да се включва повече в атака, а това доведе до не една и две беди за неговите съотборници. По тази причина почти от началото на кампанията Милнър бе преквалифициран в ляв краен защитник, с което донякъде „червената“ отбрана се стабилизира.

Това изтласка Морено на резервната скамейка, тъй като 31-годишният Милнър определено демнострира по-добра тактическа дисциплина. Това е и причината, поради която Клоп не желае да прави излишни харчове в търсене на истински ляв защитник. „Това, което мога да ви кажа, че дори за секунда не съм си помислял да купувам нов ляв бек. Ситуацията на тази позиция наистина ни удовлетворява“, каза германският треньор.

„Мили (Милнър – б.р.) все още може да играе и на други позиции. Той е в състояние да играе като халф, като крило и дори като „осмица“. Това е добре.“

„Ако търсите позитиви от мача срещу Плимут (преиграването от третия кръг на ФА Къп – б.р.), можете да ги откриете на левия бек, защото Морено се представи добре. Той не допусна грешки, при положение, че игра в този мач, без да е в нужния ритъм. Левият бек е пост, на който винаги има недостиг. Ако търсите такъв играч, няма да намерите. Тази позиция не е сред нашите приоритети“, допълни Клопо.