Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е насочил усилията си към привличането на полузащитника на Уулвърхемптън Рубен Невес, твърдят медиите на Острова. Лидерът във Висшата лига вече се прости с шансовете да подпише с нападателя Тимо Вернер, след като е на път да се присъедини към Челси, въпреки че е водил разговори с Клоп.

Междувременно Невес се наслади на поредния впечатляващ сезон с екипа на "вълците". Според "​​Sun", Клоп е идентифицирал Невес като една от основните си цели за предстоящия трансферен прозорец. Според изданието, мениджърът на Ливърпул чувства, че 23-годишният португалец може да "освежи" полузащитата на "червените". Невес, който пристигна от Порто за 15 милиона паунда през 2017 година, сега е оценяван на около 50 милиона паунда.

Ливърпул се стреми да запазят полузащитата си непокътната, но "мърсисайдци" рискуват да загубят Джорджиньо Вайналдум, тъй като на нидерландският национал остава само една година от настоящия му договор и може да онапусне без пари догодина. 

Еворопейските шампиони са свързани и с друг футболист на Уулвс - Адама Траоре. Клоп има желание да засили атакуващите си опции, за да облекчи тежестта върху Роберто Фирмино, Мохамед Салах и Садио Мане.