Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че отборът му не живее във „фантастичен свят”, както Манчестър Сити, който харчи много пари всяко трансферно лято. Германецът говори пред Telegraph, потвърждавайки, че не завижда на опонентите си за „финансовите мускули”, които показват всяко лято.

Европейският клубен шампион пропусна да спечели първата си титла на Англия след 29 години „суша”, след като Сити финишира с точка повече (98) от „червените”. Ливърпул похарчи 113,35 млн. паунда през лятото на 2018-а година, взимайки Наби Кейта, Алисон Бекер и Джердан Шакири.

Контрастът през това лято е голям, след като Клоп взе само двама футболиста – крилото Харви Елиът от Фулъм в неделя и централният защитник от Цволе – Сеп ван ден Берг.

Манчестър Сити, от своя страна, счупи трансферния си рекорд през това лято за второ поредно лято, взимайки испанският халф Родри от Атлетико Мадрид за 62,5 млн. паунда. Въпреки това Клоп е обнадежден, че е направил отбор, който може да се противопостави на всички.

„Не мога да кажа нищо за това какво вършат другите отбори. Не знам как го правят. Ние имаме да плащаме сметки – съжалявам. Всеки трябва да си плаща сметките и ние го правим. Инвестирахме пари в този отбор, а сега изглежда, че не го правим. Не живеем в имагинерен свят, където получаваш всичко, което искат. Изглежда обаче, че има четири отбора в света, които го правят винаги – Реал Мадрид, Барселона, Ман Сити и ПСЖ. От каквото се нуждаят, го получават. Не можем да се сравняваме в това с тях, но това е ситуацията”, коментира 52-годишният специалист.

„Това не е критика и съм наясно как хората ще приемат тези думи, но аз не им завиждам. Това, че харчиш не значи, че няма да направи равен с Лестър на заснежен терен, макар да си купил петима нови футболиста. Има изравнени игри, но това не значи, че се нуждаеш от различни играчи, за да ги спечелиш. Значи, че отборът ти трябва да е готов на деня и това правим ние”, продължи Клоп.

„Тази година не е краят за покупки на ФК Ливърпул. Другата година отново ще има трансферен прозорец. Настоящият отбор е наистина добър, тъй като инвестирахме много в него, като пари и работа. Сега трябва да работим още по-усърдно. Трябва ли да продадем петима, за да вземем нови шест? Пратете ми лист и кажете кой трябва да напусне. Ще ми се изпрати обратно бял лист, тъй като не се иска никой да се махне, но пък да се вземат други”, завърши Юрген Клоп пред английските медии.