Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп планира сериозна чистка през лятото и вече е наясно с първите трима, които ще напуснат. Смята се, че става дума за Дивок Ориги, Джердан Шакири и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Триото получава много рядко шанс за изява през този сезон, като Ориги и Шакири бяха критикувани повече от веднъж през кампанията заради непродуктивността си. Междувременно Окслейд-Чембърлейн лекуваше тежка контузия и е участвал в само 12 мача във всички турнири през сезона.

„Independent“ твърди, че още играчи се очаква да напуснат през лятото, но Ориги, Шакири и Окслейд-Чембърлейн вероятно ще бъдат най-големите имена, които ще си тръгнат от „Анфийлд“.

Сезонът на Ливърпул не върви особено добре във Висшата лига, като тимът вече изгуби шансове да се бори за титлата, а е на път да не успее да намери място и в чевторката.

„Мърсисайдци“ обаче продължават с добрите си изяви в Шампионската лига, където на ¼-финалите ще играят с Реал Мадрид. Победителят от двойката ще се изправи срещу Челси или Порто на полуфинала.