Нападателят Спас Делев може да се превърне в следващия български футболист, който стане част от китайската футболна революция. Часове преди днешното дерби срещу Легия Варшава от полското първенство, босът на Гиджоу Хенфен Жичен пристигна лично в базата на Погон Шчечин, за да преговаря за 27-годишния българин.

Президентът на Гиджоу – Джаотин Уен буквално е всял истински смут в полския отбор. Китайският бизнесмен наел хеликоптер, с който се приземил право върху тренировъчното игрище, където отборът на Казимиерз Москал е провеждал тонизиращо занимание рано сутринта.

Делев: Не се чувствам герой

Президентът на Погон – Ярослав Мрочек по стечение на обстоятелствата също е бил на клубната база, поради което веднага наредил футболистите да се приберат в съблекалнята. На този етап полските медии не знаят как е протекъл диалогът между него и Уен, но босът на поляците не скри своето възмущение. „За първи път през живота си виждам такова нещо. Отначало помислихме, че се случва нещо далеч по-страшно. Г-н Уен искаше да говорим за Делев, но не е това начинът. Не знам какво си мислят в Китай, но това не им е бащиния. Дори еропейски колоси като Лудогорец проявяват повече уважение. Просто не може така“, заяви бесният Мрочек и отказа по-нататъшни коментари.

Поредна чест за Делев, цяла Полша е в краката му

Пресата в страната веднага започна да спекулира дали ще има трансфер и при какви условия. Говори се, че новакът в китайската Суперлига Гиджоу е готов да плати близо 10 милиона български стотинки за подписа на Делев.

Делев предизвика истински фурор в паузата за националните отбори, като наниза 2 гола срещу Холандия в световните квалификации. Оттогава вниманието към него в Полша сериозно се повиши.

Честит 1-и април!