Китайският клуб Гуанджоу Евъргранде е превел 42 милиона евро по сметката на Барселона за трансфера на Паулиньо. Преводът е станал на 2 януари, информира „La Vanguardia“.

Паулиньо вече е на 100% играч на Гуанджоу, макар че бразилският полузащитник премина в китайския клуб още през миналото лято.

Въпреки че през миналото лято бе обявено, че Барселона ще получи 50 милиона от трансфера, на каталунския клуб са проведени 42 милиона. Останалите 8 милиона евро е сумата, която „блаугранас“ са удържали от заплатата на бразилския футболист.

Паулиньо подписа с Барселона през лятото на 2017 година. Каталунците го взеха за 40 милиона евро именно от Гуанджоу.

Това е третият най-голям изходящ трансфер в историята на Барселона след Неймар, за когото клубът получи 222 милиона евро от Пари Сен Жермен през лятото на 2017 година и Луиш Фиго, който през лятото на 2000 година премина в Реал Мадрид за сумата от 60 милиона евро.

30-годишният футболист игра за Гуанджоу от 2015 до 2017 година, а след това “лос кулес” заплатиха 40 милиона евро за да го върнат в Европа, но след само сезон на “Камп Ноу” той бе пратен под наем в бившия си отбор.

Бившият играч на Тотнъм записа 49 мача за Барселона във всички турнири през сезон 2017/2018, отбелязвайки 9 гола и печелейки дубъл с титла в Ла Лига и трофея за Купата на Краля на Испания.