Отборът на Милан продължава да не може да се споразумее за нов договор с полузащитника Франк Кесие. Сега котдивоарецът е отказал поредно предложение от ръководството за удължаване на контракта си.

Според информация на Джанлука Ди Марцио „росонерите“ са предложили на футболиста да вдигнат възнаграждението му на 6,5 милиона евро на сезон, но той продължава да настоява заплатата му да бъде вдигната до 9 милиона евро на сезон.

Настоящият договор на 24-годишния Кесие е до лятото на 2022 година и на „Сан Сиро“ са все по-притеснени, че той може да си тръгне като свободен агент. Това пък междувременно привлече вниманието на европейските грандове, които следят внимателно ситуацията и са готови да отправят оферти към халфа. Твърди се, че той е в трансферните планове на Манчестър Юнайтед, Арсенал, Тотнъм, Пари Сен Жермен и Барселона.

Кесие играе вече пети сезон в Милан, като е един от най-важните играчи в състава на Стефано Пиоли. От началото на сезона той има 12 мача и 2 гола за „росонерите“. Откакто бе привлечен от Аталанта пък полузащитникът е записал на сметката си 196 мача и 32 попадения.