Директорът на професионалните операции в Борусия Дортмунд Себастиан Кел отрече клубът да упражнява натиск върху норвежкия нападател Ерлинг Халанд да вземе бързо решение за бъдещето си.

"Няма ултиматум или краен срок. Не го поставяме под напрежение да реши в следващите седмици", заяви Кел пред телевизия Sport1, който призна, че е "малко изненадан" от думите на Холанд след победата на Борусия с 5:1 над Фрайбург в Бундеслигата.

Норвежецът тогава каза, че клубът е започнал да го притиска да вземе по-бързо решение за бъдещето си. 21-годишният футболист има договор с германския клуб до 2024 година, но според информациите има откупна клауза, която може да му позволи да напусне след настоящия сезон за 75 милиона евро. Към нападателя проявяват интерес редица европейски клубове.

Ръководството на Борусия Дортмунд вече е насрочило разговори с агента на Ерлинг Халанд Мино Райола по-късно този месец, тъй като иска яснота по казуса до март.

Себастиан Кел коментира, че позицията на клуба е разбираема. "Той е много важен за нас, така че трябва да имаме яснота и да знаем какво да планираме от определен етап", заяви Кел.

"Иначе как бихме могли да планираме подбора на състава. Как да реагираме, ако нямаме индикация в даден период, че Ерлинг иска да остане или не. Това е професионалното отношение", каза още Себастиан Кел.