Голмайсторът на Тотнъм - Хари Кейн, със сигурност няма да удължи договора си с лондончани, който изтича през лятото на 2024-а година. Според германския журналист - Флориан Платенберг, нападателят вече е съобщил намерението си на ръководството на „шпорите“.

Това поставя под сериозен натиск президента на лондончани Даниел Леви, който трябва да прецени дали да продаде Кейн сега, или да го остави да си тръгне като свободен агент след края на сезона.

Почти сигурно изглежда, че е все по-вероятно английският национал да премине в германския шампион Байерн Мюнхен, а преговорите между двата клуба продължават. Очаква се баварците да излязат с нова конкретна оферта, като това ще се случи след завръщането на Тотнъм от предсезонното турне в Австралия.

Според съобщения в медиите, англичаните вече са отхвърлили две оферти от германския шампион. В последния случай Байерн предложи 80 милиона евро за играча плюс бонуси. Според The Times, отборът от Висшата лига иска над 100 милиона паунда.

„До края на трансферния прозорец сделка ще има. Байерн ще привлече Кейн, самият той много настоява за този трансфер“, категоричен е Платенберг.