Полузащитникът Сами Кедира реши да защити реномето си от нападките, според които той е останал в Ювентус единствено заради примамливата си заплата. Германецът настоя, че решението му е продиктувано от желанието отново да се пребори за титулярно място в халфовата линия на „бианконерите”, а също и защото съзира възможност да триумфира в Шампионската лига.

32-годишният футболист в началото на годината се подложи на сърдечна операция и се очакваше през лятото да бъде един от играчите, които със сигурност ще напуснат торинския гранд. Напук на тези прогнози по всичко личи, че Кедира остава част от плановете на новия наставник Маурицио Сари.

„Сари иска от нас да играем по коренно различен начин”, разказа Кедира в пространно интервю пред немското издание „Кикер”. „По тази причина изпитвахме някои трудности и имахме нужда от време за адаптация към новата система.”

„Да играеш съвсем различен футбол – преса, интензитет, страст и интелект – това са все неща, които ми допадат. Коляното ми е добре и се чувствам напълно здрав. Миналият сезон беше истински малшанс за мен. Хич не бях доволен с всичките контузии в коляното и операцията на сърцето. Влязох в негативна спирала.”

„Поставях под въпрос всичко: дали все още имах онзи вътрешен огън? Дали все още бях в нужното физическо състояние? Винаги си отговарях с „да”.”

„Ако играеш за Юве, то винаги се стремиш към спечелването на Шампионската лига и непрекъснато трябва да ставаш година след година. А аз винаги искам да бъда сред стартовите 11.”

Кедира разкри и малко повече подробности как се е стигнало до откриването на проблема в сърцето му. „След една тренировка се почувствах замаян и не можех да виждам ясно. Предупредих доктора, но не чувствах, че животът ми е в опасност. Операцията заради аритмията беше почти рутинна.”

„Убеден съм, че мога да се върна към най-високото си ниво, иначе сега бихте разговаряли с пенсионера, а не футболиста Кедира. Мога да играя на това равнище още 3 години. Не съм разговарял с други тимове. Знам, че сме прекалено много (в отбора – б.р.) и Юве трябва да продава. На 32 години през миналия сезон изиграх само 17 мача и беше ясно, че ще попадна на мушката.”

„Винаги е било така при мен, но и всеки път съм завършвал на терена. С Юве всичко беше ясно от началото на лятната подготовка. Нямаше да си тръгна и не исках да го правя. Чух приказки, че оставам само заради парите. Това ме порази, защото и феновете започнаха да го вярват. Никога не съм играл за пари, а винаги в името на това да печеля трофеи”, добави Кедира.