Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани е готов да приеме намаление на заплатата, за да се присъедини към Барселона през януарския трансферен прозорец. Твърди се, че каталунският гранд е заинтересован да доведе уругваеца на „Камп Ноу“ под наем за шест месеца, като лично треньорът Шави Ернандес настоява за негов трансфер.

Кавани се присъедини към Юнайтед едва в началото на миналия сезон и изигра важна роля, за да помогне на „червените дяволи“ да се класират на второ място във Висшата лига миналата година. Той реализира 17 гола във всички турнири и подписа нов едногодишен договор.

През тази кампания 34-годишният нападател не получава много малко игрови минути през последните месеци, като Кристиано Роналдо се очертава като първи избор за атаката на Юнайтед, след като се завърна в клуба през лятото.

Договорът на Кавани ще изтече в края на кампанията. Смята се, че Барселона желае да си осигури услугите на нападателя през януарския трансферен прозорец, тъй като Шави се стреми да подсили атаката на своя тим.

„AS“ дори твърди, че уругваецът е провел първоначалните разговори с Барселона, в които е изразил желание да приеме значително намаление на заплата си. Изданието твърди, че ветеранът би „погледнал много благосклонно“ на идеята да напусне Юнайтед в търсене на редовен футбол преди втората половина на сезона.

Твърди се, че „каталунците“ са предложили символична сума, за да тестват решителността на Юнайтед, но остава да се разбере дали „червените дяволи“ ще позволят на Кавани да напусне по средата на сезона.

Кавани не е играл от края на месец октомври поради контузия в сухожилието, но се очаква да се върне на терена през следващите няколко седмици.