Звездата на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани иска да се присъедини към Барселона само с краткосрочен договор. Нападателят е следен от каталунския гранд след принудителното оттегляне от футбола на Серхио Агуеро.

„Червените дяволи“ привлякоха уругваеца през лятото на 2020 година, след тогава като не успя да подпише с Джейдън Санчо, който беше тяхната цел №1. Миналия сезон той се отчете със 17 попадения във всички турнири, което му спечели нов едногодишен договор.

През тази кампания обаче Кавани рядко получава шанс за изява, особено след завръщането на Кристиано Роналдо на „Олд Трафорд“.

В Барселона пък са го набелязали като заместник на Агуеро, който беше принуден да се пенсионира предсрочно, след като беше диагностициран със сърдечно заболяване, само месеци след като се премести на „Камп Ноу“ от Манчестър Сити.

„Marca“ твърди, че Кавани е готов да приеме предложението на Барселона. Въпреки това изданието пише, че 34-годишният нападател иска да премине при „каталунците“, но само до края на кампанията.

Причината за това най-вероятно е, че Кавани иска да се завърне в Южна Америка, като в последните седмици се завъртяха информации, че интерес към него проявяват аржентинският Бока Хуниорс и бразилският Коринтианс.