Италианският шампион Интер има интерес към нападателя на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани като заместник на Алексис Санчес. „Gazzetta Dello Sport“ съобщава, че „нерадзурите“ ще се насочат към Кавани, който има договор само до края на сезона.

Барселона също се свързван с трансфер на Кавани, който остава апетитна хапка, въпреки че вече е на 35 години. Интер се стреми да засили своите възможности в атака, тъй като се очаква да се раздели с бившия играч на Юнайтед - Алексис Санчес през лятото.

Кавани отбеляза едва два гола в 17 мача за „червените дяволи“ този сезон, като контузиите също ограничиха времето му за игра. През миналия сезон той отбеляза 17 гола в 39 мача за Юнайтед. Уругваецът може да бъде изкушен от завръщане в Серия А, където преди това игра за Наполи и Палермо.

Кавани се присъедини към Юнайтед през октомври 2020 година и подписа нов едногодишен договор миналата година. Той обаче може да напусне със свободен трансфер в края на сезона.

Нападателят на Атлетико Мадрид Луис Суарес, Дрийс Мертенс от Наполи, както и Пауло Дибала, за когото вчера стана ясно, че няма да подпише нов договор с Ювентус и ще стане свободен агент през лятото, също са свързани с Интер.