Ръководството на Кардиф Сити е поискало да се срещне с това на френския клуб Нант, за да могат двата тима да разрешат спора около трансферната сума на трагично загиналия футболист Емилиано Сала.

Аржентинският нападател реализира трансфер на стойност 15 милиона паунда от Нант в Кардиф в началото на годината, но двуместният самолет, с който Сала трябваше да пътува от Франция до Уелс, падна в Ламанша и 28-годишният играч загина. В следващите седмици двата клуба влязоха в спор относно трансферната сума, като за момента "пойните птички" отказват да платят на Нант, тъй като твърдят, че на практика сделката не е финализирана. Диспутът стигна до ФИФА, като от световната футболна централа иска двата тима да предявят своите доказателства по случая до 15 април.

От Кардиф разкриха и че са поискали официална среща с представители на Нант, за да обсъдят ситуацията, но до момента не са получили отговор от френския клуб. Президентът на ФИФА Джани Инфантино също изрази мнение, че ще е по-добре двата клуба сами да стигнат до разбирателство.

Преди няколко дни се появиха информации, че пилотът на малкия самолет Дейвид Иботсън е страдал от кокоша слепота и не е имал разрешително да лети по тъмно, но въпреки това е приел да закара Сала от Нант до Кардиф. От Кардиф Сити отрекоха, че имат нещо общо с организацията на полета, като от клуба са предложили на Сала да използва стандартен пътнически полет от Франция до Уелс.