Датският национал Криситан Ериксен е апетитна хапка за доста европейски топ клубове – включително Реал Мадрид. Играчът на Тотнъм има договор с лондончани до следващото лято. През този сезон обаче Ериксен не впечатлява много с изявите си и това повдигна някои въпроси дали наистина датчанинът е достатъчно добър за трансфер в по-голям клуб.

Бившият футболист на Ливърпул Джейми Карагър, който сега е коментатор в „Sky Sports“, сподели неговите виждания относно темата Ериксен:

„Ериксен е наистина добър играч за Тотнъм, но не е достатъчно добър, за да играе за Реал Мадрид. Той може да отиде където си пожелае – в ПСЖ или някой друг клуб, но няма да помогне да отбора да надгражда“, заяви Карагър.

Англичанинът не е единствения, който смята, че Ериксен няма нужните качества да играе в топ отбор. Бившият германски национал Лотар Матеус смята, че датчанинът няма да успее да се впише в селекцията на Нико Ковач в Байерн Мюнехен.

„Той е типичен номер 10, много е добър технически, но е твърде бавен, а Ковач обича играчите му да играят на високи обороти и да разиграват бързо. Те трябва да са фокусирани и да опитата да привлекат Кай Хаверц от Байер Леверкузен“, заяви Матеус.

Ериксен има изиграни 743 минути през този сезон. Той има един гол и една асистенция във Висшата лига. В Шампионската е изиграл общо 116 минути. От неговите услуги се интресуват още Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед.