Капитанът на Пари Сен Жермен Тиаго Силва потвърди, че плеймейкърът на отбора Хавиер Пасторе иска да смени клубната си принадлежност до края на месеца.

За това желание на аржентинеца започна да се говори преди месеци, а главната причина за него е липсата на достатъчно игрови минути. Пасторе има намерение да играе на Мондиал 2018 с Аржентина, а това няма да се случи, ако той не започне да се появява по-регулярно на терена.

Емери бесе на елитно дуо латиноси в ПСЖ

Интер не крие интереса си към Пасторе, но на този етап не може да се договори с ПСЖ по условията на сделката. Парижани настояват продажбата да се състои още сега, докато заради финансовия феърплей „нерадзурите” могат да предложат най-много привличане под наем със задължение за откупуване.

Пасторе и Кавани разгневиха ПСЖ, като закъсняха за първата тренировка след Нова година, поради което не играха срещу Амиен в мача за Купата на Лигата. „Мисля, че в един или друг момент клубът ще върне Кавани в състава”, коментира Тиаго Силва.

Пасторе пропусна трета тренировка на ПСЖ, ще отнесе глоба

„Това е много важен момент за клуба, нужно е да останем единни до края, макар и двамата да демонстрираха неприятен жест към групата и отбора. Все пак мисля, че те все още са наши приятели и важно да се върнат бързо. Поводът беше важен и човек първо трябва да помисли, преди да постъпва така.”

„Смятам, че ситуацията е различна при Кавани и Пасторе. Мисля, че Пасторе заяви пред клуба, че иска да си тръгне, а оттам не се съгласиха. При Кавани нещата не стоят така”, добави Тиаго Силва.