Капитанът на Арсенал - Мартин Йодегаард е можело да се присъедини към Тотнъм като тийнейджър, ако не е било обаждането от Зинедин Зидан. „Шпорите“ са били много близо до привличането на полузащитника, когато той все още беше в Стрьомсгодсет в родината си, разкрива The Mirror.

Бившият технически директор на Тотнъм - Франко Балдини, е летял лично до Норвегия, за да се срещне с бащата на Йодегаард - Ханс Ерик, както и с директорите на Стрьомгодсет. Балдини даже се е бил договорил за трансфер на 16-годишния тогава Йодегаард, но тогава Реал Мадрид направи своя ход и едно обаждане от Зидан е убедило младока да избере „Сантиаго Бернабеу“.

Йодегаард дебютира за Стромсгодсет на 15 години, като бе смятан е за един от най-исканите млади таланти в Европа. След това той подписа с Реал Мадрид, но кариерата му там не потръгна и беше даван под наем няколко пъти, включително на Хееренвеен, Витес Арнем и Реал Сосиеда, преди да се присъедини към Арсенал. The Mirror пише още, че бившата звезда на Арсенал Стив Мороу е изиграл ключова роля в решението на Йодегаард да се премести на „Емиратс“, когато други клубове искаха да го привлекат също преди две години.

Полузащитникът вече обвърза дългосрочно бъдещето си с Арсенал в петък и ще изведе отбора именно в дербито срещу Тотнъм в неделя.